ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Česká psychoterapeutická společnost

České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně

Česká psychoterapeutická společnost České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně je dobrovolné sdružení lékařů, psychologů a jiných pracovníků ve zdravotnictví a z příbuzných oborů.

ČPtS ČLS JEP dbá o rozvoj a rozšiřování psychoterapie. Usiluje o její využívání v léčebně preventivní péči o psychické zdraví občanů.


V minulém roce ČPtS ČLS JEP požádala o členství v Mezinárodní federaci pro psychoterapii a byla do této organizace přijatá. Předseda ČPtS ČLS JEP prof. Ján Praško byl pozván na schůzi výboru této společnosti (20. 12. 2021).

O Mezinárodní federaci pro psychoterapii

Mezinárodní federace pro psychoterapii (IFP) je organizace národních, regionálních a na vzdělávání orientovaných psychoterapeutických společností. Jejím cílem je usnadnit a podporovat mezinárodní komunikaci mezi různými školami, profesními skupinami a kulturami v rámci psychoterapie. IFP pořádá mezinárodní kongresy a konference o psychoterapii. Podporuje rozvoj psychoterapie v praxi, výuce a výzkumu a povzbuzuje a podporuje vhodné standardy v praxi psychoterapie.

Webové stránky IFP:

https://www.ifpnet.org/

Nadcházející kongres:

Prezidentské přivítání od Dr. Driss Moussaoui (zkráceno)

Od svého založení v roce 1934 uspořádala Mezinárodní federace pro psychoterapii 22 světových kongresů, převážně v Evropě a Asii. 23. Světový psychoterapeutický kongres se poprvé uskuteční v Africe, konkrétně v marocké Casablance od 9. do 11. února 2023.

Navzdory pandemii Covid-19 jsme přijali výzvu zorganizovat tento kongres prezenčně. Je to dáno tím, že dosud bylo očkováno 75 % celkové populace Maroka, včetně třetího očkování. Je čas mít kongres opět osobně! Pandemie, která dosud trvala více než dva roky, navíc velmi jasně ukázala, že je nutné řešit obtíže a poruchy duševního zdraví, a to i pomocí psychoterapeutických nástrojů.

Tématem světového kongresu je „Psychoterapie a světové duševní zdraví 2023“. Vzniká vědecký program, včetně inovací v našem oboru a cest před námi. Vědecký výbor vedou César Alfonso, USA, Tom Craig, Spojené království, Fiammetta Cosci, Itálie a Gisele Apter, Francie.

Casablanca je atraktivní město s mnoha krásnými místy, nemluvě o dalších marockých městech, která stojí za návštěvu (Marrakech, Fes, Essaouira,...). Národní organizační výbor v čele s Nadiou Kadri a Hachem Tyalem spolu s profesionálním organizátorem kongresu Realize Events připravují pěkný společenský a kulturní program.

Doufám, že v únoru 2023 budeme mít svět bez Covid-19 a velmi úspěšný světový kongres. Prosím o šíření novinek. Uvidíme se v Casablance v roce 2023!

Dr. Driss Moussaoui

Prezident Mezinárodní federace pro psychoterapii

Prezident 23. světového kongresu psychoterapie

Webové stránky kongresu:

https://www.ifpnet.org/congresses-workshops/coming-congresses

Kurzy, které jsou v rámci kongresu zatím plánovány, lze najít na webu:

https://www.ifpnet.org/IFP_2023_WCP%20Casablanca_Courses.pdf